25 aug. 2016

Fröken Snorkfröken

Vår ljuvliga kanin Snorkfröken, eller Snorkkis som vi kallar henne , är en av de härligaste kaniner jag träffat. Full av bus och lek, nyfiken som självaste Nicke Nyfike och modig som ett lejon. Snorkkis är vår tredje kanin och ingen av de andra har varit som henne. Varje dag får man sig ett gott skratt. Hon är mycket aktiv och är en väldigt bestämd fröken. Hänger med där det händer och är snabb i vändningarna- hon hittar på en massa fuffens och det är lite som att ha en treåring i familjen ;). 



IMG_4333.jpg



På morgonen får kaninerna mat och sedan får de snällt stanna i sin bur över dagen när ingen är hemma. I går ringde sonen till mig och undrade hur det kan vara möjligt att Snorkkis var ute ur buren och satt inne i dottern klädskåp då han kom hem??? Ja-a. Undrar jag med. Men denna fröken kan öppna sin bur själv, fast vi säkrat den med ett extra "lås".  Vi har även hittat henne uppe på den andra bastulaven , efter en stunds letande...Sådan är hon, vår Snorkfröken, full av hyss...



Just nu har vi alltså två kaniner och de är härliga bägge två. Men så olika som bara kaniner kan vara. Ville är blyg och tillbakadragen, väldigt försiktig och ganska stillsam. Ville är redan en gammal gubbe, börjar väl vara ca 10 år. Han är adopterad som unge och vi har aldrig fått hans stamtavla så vi vet inte riktigt när han är född.. Men bägge gillar de att vara ute och här på bilderna är det Snorkkis som njuter av solen. Snorkfröken är en blandning av dvärg-lejonman och dvärgvädur och hon har ett härligt hårsvall uppe på huvudet- som virvlar i vinden så hon skulle behöva ett spänne där uppe... såå söt!



IMG_4323.jpg



 



IMG_4326.jpg



 



IMG_4331.jpg



Pedantiska mamma älskar kaninerna men är inte så värst ivrig på att se hö över golvet och att sparka till små svarta kulor i vardagsrummet. Men det är väl därför man har dammsugare- och vår står framme dygnet runt, ifall någon undrar ;))) .



Visst är det härligt med husdjur?



Kram,



nimmare.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...