28 okt. 2019

Vin & Mat-mässan +bokmässan 2019

Så var det då igen dags för Vin & Mat-mässan 2019. 

Åkte dit på fredagseftermiddagen och det var ett bra val då det inte visade sig vara så mycket folk. Ingen trängsel och långa köer utan man kunde rätt så bra vandra omkring.  Tyckte själv att utbudet var betydligt bredare detta år än tidigare och dessutom fanns det mycket mer gott att smaka på (vilket ju är ett stort plus ;) ). I samband med Vin och Mat-mässan , ordnades även Bokmässan som så många gånger förr. Själv är jag inte så intresserad av just den biten , men gick naturligtvis och kollade utbudet på denna sida. 

Vin och Mat- delen bjöd som sagt på mycket härligt i mat och dryck-väg och det fanns mycket att köpa. Pasta, ostar, uppskärningar, viner , bröd och annat som lockade en att smaka och kanske köpa med hem. I de små "köken" tillreddes små aromrika portioner för mässbesökarna och man skulle gärna ha smakat på allt.  Folk gick omkring med sina vinglas och det kändes nästan som om man var på en stor mingelfest där alla umgicks med varandra. 

Eftersom hela mässhallen är full med starka strålkastare och effektiva spots, är det jättesvårt att få bra bilder, allt ljus kommer uppifrån och gör att det man vill fota börjar blänka. Så ha överseende ...



Ifall man vill smaka på viner går det till på följande sätt: Du köper ett kort dit du kan ladda en valfri summa pengar. När du sedan går omkring på mässan, kan du smaka på olika viner . Varje "tasting" kostar en viss summa som avdras från ditt kort. Vinet nedan till höger kostar alltså 4 e att smaka på. 


Hittade även en grekisk firma, Dafne som bjöd på underbar god honungsdricka, halva och god handgjord Mandola, d v s mandlar doppade i t ex honung. Som ni vet har jag ju en förkärlek till just Grekland och grekisk mat..


På mässan fanns mängder med ostar att smaka på, korvar och diverse uppskärningar som gick åt som smör i solen. Jag är inte någon vän av uppskärningar så jag fokuserade i stället på allt det söta som det bjöds på...



...ja det fanns både fudge, tryffel och choklad att smak på liksom chips, yoghurt och glass. Tog ett gott recept vis stationen där man fick smaka på Skyr och tänkte testa på att göra det. Här kommer reseptet:

Pistage-choklad Skyr-efterrätt
(4 portioner)

1 burk Skyr naturell (400 g)
½ apelsin
Agave sirap/honung
1 dl pistagenötter
1 dl mynta
mörk choklad

Gör så här: 
Krossa ca 2 nävar pistagenötter, riv några rader mörk choklad, skär apelsinen i bitar ( ta bort det tunna skalet runt köttet) och klipp myntan smått. Portionera Skyr i efterrättsskålar, fördela fyllningen på och smaksätt om du vill med agave sirap eller honung. 





På självaste Bokmässan fanns det mycket folk. I detta land är vi ju storläsare och folk nästan trängdes vid de olika  förlagens bord. Vi begav oss ganska snabbt till den svenska avdelningen där vi stötte på en del författare som vi kände igen. Här gick vi runt och kollade på utbudet nya svenska barnböcker och annat intressant.



Parkeringsbrickor för Mumin-älskaren


Eftermiddagen på mässan avslutades på Café Balcony, där vi åt en smarrig jordnötsmuffins och drack en god kopp kaffe. Gillar verkligen att gå på mässor och få insikter på allt nytt som finns att köpa i affärerna.  Var du på mässan? 


Ha en fin måndag,

Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...