23 sep. 2015

Blåbärspaj UTLOTTNING ja ARVONTA

För en vecka sedan firade vi 22-årig bröllopsdag ( jee... ) och efter att ha stått en stund i affären och funderat vad jag skall överraska mannen med, kom jag plötsligt att tänka på att vi ju , både han och jag , men även de andra i familjen, gillar blåbärspaj med vaniljsås. Så jag slängde ihop en sådan ( med mycket kärlek förstås ;) till kvällen. Testade Orthex GastroMax pajform med löstagbart botten och den funkkade ju superbra.Så praktiskt. Lätt att ta bort pajen sedan vid servering och ställa på ett snyggare serveringsfat. Formen har diametern 28 cm och det blev just en passlig paj till vår familj. Även GastroMax tårtspaden är suverän då den är designad så att den inte smutsar ner i fall den läggs ner direkt på bordet. Snygg är det och lämpar sig just för non-stick ytor som själva pajformen.



DSCN3026.jpg



 



DSCN3027.jpg



 



slurp.jpg



I år har vi faktiskt bakat väldigt många pajer då vi har i frysen både vinbär, krusbär och blåbär. Blåbären har vi nog använt ganska mycket till smoothies som ju blir så underbart gott. Vi har hela frysen full av Orthex härligt gröna frysaskar. I alla tänkbara storlekar. Hittade den första satsen trattkantareller och även till dem är dessa askar så praktiska och bra. Locken är lätta att öppna och man blir bara så glad när man ser den gröna färgen där i frysen.  ;)



nhj.jpg



U T L O T T N I N G  -  A R V O N T A



Men vet ni vad det bästa är ? Jo, att en av er har möjlighet att vinna en hög med härligt gröna frysaskar. Lottar ut 4 st  0,3 dl askar och 4 st 0,5 d askar. Passar bra till förvaring av bär, svampar, örter, såser och allt annat tänkbart. För att vara med i utlottningen skall du i kommentaren skriva ner en sak som du skulle frysa ner i dessa gröna Orthex-frysaskar och det var just du som var den lycklige.



utlottning.jpg



 



Utlottningen håller på till 30.9 



L Y C K A  T I L L



DSCN3217.jpg



Lotta



 



Inlägget är gjort i samarbete med Orthex



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...