26 juli 2020

Kastelholms slott i Sund

Trots att vi besökt Åland i närmare 20 års tid, tycker vi om att åka omkring och se på allt fint som Åland har att erbjuda. Igår körde vi mot Kastelholms slott, där vi inte varit sedan barnen var ganska små. 

Kastelholms slott ligger  alltså i Sunds kommun och är Ålands enda medeltida borg. Slottet nämns första gången i skrift så tidigt som 1388 och har sedan dess blivit belägrat flera gånger. 
Denna välbevarade ruin har många spännande historier att berätta och är verkligen värd ett besök.  Kastelholm ligger på ca 30 minuter bilväg från Mariehamn längs med landsväg 2 mot Sund och Vårdö. Här har du möjlighet att få guidning på både finska och svenska och helt intill finns Fängelsemuseet Vita Björn dit man slipper med samma inträdesbiljett som till slottet (8 e/vuxen). 






En samling ben.....




På samma område finns  även Friluftsmuseet Jan Karlsgården, Michael Björklunds kända Smakbyn och en otroligt vacker miljö att upptäcka.

HÄR kan du läsa mer om stället.

Ha en fin söndag,

Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...