14 okt. 2019

Lyxhelg i Tallinn

Att jag och dottern gillar att resa tillsammans är något jag verkligen uppskattar. Vi gillar att göra samma saker och vi kommer riktigt bra överens under våra resor, så även denna gång. Under helgen fyllde dottern år och vi åkte på tumanhand över till Tallinn på en liten lyxsemester. 
Hade bokat rum på femstjärniga ( ⭐⭐⭐⭐⭐ ) Savoy Boutique Hotel som visade sig vara både underbart fint och beläget på det bästa tänkbara stället, d v s lite utanför stan men ända så nära. Hotellet finns i en byggnad som är byggd 1890 och renoverat och inrett med bästa material i lite artdeco-stil. Älskade allt 💗 . Litet, men naggande gott och med total lyxkänsla. 


"World Travel Awards™ awarded Savoy Boutique Hotel Estonia’s Leading Boutique Hotel 2019.
Small, exclusive and luxurious hotel locates at the very heart of Tallinn. It is a superb place for people who travel for business as well as for pleasure. The capital city’s most noteworthy business, entertainment and shopping centres are in short walking distance"
Texten lånad från hotellets hemsida

De vitkalkade, lite ojämna väggarna , vita fönsterluckor och ett stort badrum och en härligt stor säng, bäddad i de skönaste lakanen, gjorde att vi verkligen trivdes. I den mysiga lobbyn sprakade den öppna spisen, ett stort fruktfat stod på bordet och det doftade gudomligt, en varm och inbjudande doft som visade sig komma från en enorm flaska med en stor mängd doftpinnar i.  Personalen var verkligen vänliga och hjälpsamma och man kände sig verkligen uppvaktade.




Vi har ätit massor och suttit på de mest fantastiska små och mysiga cafén, ja hela gamla stan är ju full med dem. Vi har shoppat och fotograferat alla de underbart vackra husen och man ju inte kan låta bli att knäppa bilder på ( ja, fast man gjort det varje gång man är i stan). 



I går, på söndagen, kändes det underbart att promenera runt, det var riktigt söndagsstämning i stan. Nästan inget folk på gatorna och solen sken . På söndagen fyllde även dottern år och hon blev på morgonen uppvaktad av både mig, familjen samt av hotellet, som kom ihåg henne med en liten ask med utsökta små praliner och ett fint personligt kort. 
Så fint <3.



I Tallinn ser man många nybyggen och bland dem urskiljer man ännu mycket av det gamla. Som t ex här på bilden nedanför. Det är det som gör staden så vacker och aningen mystisk. Många av restaurangerna är inbyggda i gamla byggnader och många gånger blir man mycket överraskad hur fasaden lurar en... Inuti är det lyxkänsla, vare sig det är frågan om ett café, en restaurant eller en klädaffär. Och det är just det jag gillar - att bli överrraskad.


Och hotellfrukosten gjorde oss verkligen inte besvikna. Traditionellt men, ack så gott och fint upplagt! Vi åt oss mätta och begav oss sedan ut å stan igen för att hinna med lite mer shopping och mera mysiga kaffeställen ...





Ni vet hur man säger, borta bra men hemma bäst, det stämmer väl nog alltid! För fast man har njutit av varje sekund, känns det kul att komma hem igen. Och man måste komma hem igen för att kunna återvända....

Vill ni se mer, är det bara att gå in på mitt instakonto  @lotta_livingroom

Ha en fin måndag,

Kram,

Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...