18 mars 2019

Jag målar med Eggshell Paint

Bloggsamarbete med Kodin Syke

När jag har lite ledig tid, ja då skall ni veta att jag högst antagligen målar något här hemma.  Under helgen har jag målat med eggshell-paint, som just nu är "den nya kalkfärgen". Nyansen jag använde heter Rose Brulé och är en nyans mörkare än den traditionella rosa färgen man ser mycket av just nu.. La Pajaritas Eggshell Paint  kommer i små burkar på 175 ml, men precis som metallfärgen jag tidigare använde, är denna också superdryg. Här behövs det inte heller något förarbete utan det går att måla på ytan direkt. Färgen är vattenbaserad och har en aning satinkänsla och täcker fint redan efter en målning. Beroende på ytan som målas, kan det bli ännu snyggare med två målningslager.


Började med att måla en rottingkorg som behövde bli rosa för att passa bättre in i dotterns inredning. Eftersom färgen täcker så fint, räckte det bra med endast ett lager färg.  Äggskalsfärgen är härlig att stryka på då den är så "mjuk".  Använde själv en liten hobbypensel och det gick både fort och smidigt.


Korgen klar är bli förvaring för strumpor

 Fortsatte sedan med att måla en klädställning, även den till dotterns inredning.
 Kom för en gångs skull ihåg att ta en före bild- här ser ni alltså hur ställningen såg ut innan jag målade den. Den var lackad och var brunbetsad.

Och på följande bild står den sedan klar för användning. Vilken överraskning det blev för dottern, som nu ser fram emot att ställa den i sitt kommande egna hem. 

Före målningen




Om du blev intresserad av Eggshell Paint, kan du klicka dig till Kodin Syke , där det finns många fina färger att välja mellan. Hoppas du gillar den lika mycket som jag gjorde. Nu blir det att fundera på vad det skall bli till nästa 👍.
På Instagram storyn hittar du lite mer om färgen...  @lotta_livingroom

Ha en fin måndag,

-Lotta-

Färgen har jag fått i samarbete med Kodin Syke

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack <3. Den blev helt som ny och den kom genast i användning. Tror jag skall lacka den ännu. Ha en fin start på den nya veckan.

      Radera

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...