10 aug. 2018

Valaisin- se tärkeä valon lähde

Moikka, ajattelin poikkeuksellisesti tehdä postauksen suomeksi, sillä tiedän että monet lukijoistani ovat suomenkielisiä. Tänään aiheena on valaisimet, jotka ovat todella tärkeä osa sisustusta. Meillä suomalaisilla on tapana minimoida valaisimien asettelua tai ripustamista . Tiesitkö että jokaisessa huoneessa pitäisi olla ainakin seitsemän valaisinta tai valolähdettä? Niin vähän arvelinkin. Minä jätän kattovalaisimet kokonaan pois joistakin huoneesta sillä pikkulamput ja valoköynnökset tuovat juuri sitä sopivaa tunnelmaa kun taas kattovalaisin usein tuo liikaakin valoa. Meillä perhe aina vastustaa kun sammutan valoja, eivät muka näe kunnolla ??

No nyt ajattelin katsoa tarkemmin netistä valaisimia. Löysinkin heti Nettilamppu joka myy valaisimia joka lähtöön. Nettilamppu tarjoaa valaisimia joka lähtöön ja heillä on Euroopan suurin valikoima lamppuja sekä valaisimia. Täältä saat tarvitsemasi valaisimet niin kylpyhuoneeseen kun terassille. Myös lastenhuoneen valaisimia löytyy suuri määrä- ja kaikki ihanan värikkäitä juuri niin kuin lastenhuoneen valaisimet pitääkin olla.


Valaisimia on hyvä asettaa sellaisiin kohtiin missä esimerkiksi lukee tai tekee työtä. Kun suunnittelee valaistusta on hyvää ottaa huomioon miten valaisimet sijoitetaan niin että valoa on riittävästi ja silmät eivät rasitu joutuessaan tekemään normaalia enemmän työtä. Jos työpöydälle tarvitaan lisävaloa, on kohdevalaisin sopiva vaihtoehto, kun taas hyvin suunniteltu keittiön valaistus antaa tehokasta kokkausvalaistusta sekä kiva tunnelmavalaistus kun pöydän ympärille kokoonnutaan vaikka juomaan iltateetä..Kun katselin tarkemmin sivuja, huomasin että meillekin löytyisi sopivia valaisimia, ja varsinkin kattovalaisimia ( koska niitähän meiltä puuttuukin melko lailla) mukavasti.  Mitä sanot tästä upeasta 8-lamppuisesta Morik Led-valaisimesta? Ehdottomasti yksi minun suosikeistani. Löysin myös monta tunnettua tuotemerkkiä niin kun esimerkiksi Artemide, Decor Walther sekä Kartell.

Tänä kesänä aurinko ja lämpö on meitä hellittänyt ehkä jonkun mielestä liiankin paljon. Minä taas rakastan näitä aurinkoisia päiviä mutta illat ja yöt ovat olleet aika kuumottavia. Olen useaan otteeseen ajatellut hankkivani kattotuulettimen meidän yläkertaan jossa meillä sijaitsee kaikki makkarit. Nuo kattotuulettimet on mielestäni harmillisen rumia ja sen vuoksi olenkin lykännyt ostokseni. Silmään osui ihana tuuletin joka ihan vakavissani suunnittelen ostavani tulevia kesiä varten. En kaipaa isoja lasisia kupuja jotka törröttävät alas, vaan huomaamaton tuuletin joka hiljalleen jakaa viileää ilmaa meidän yläkerran huoneisiin. I found it!!
Onko teidän kotona tarpeeksi valaisimia? Mihin huoneeseen kaipaat enemmän valoa? Valoilla voi tehokkaasti muuttaa kodin tunnelmaa ja niillä voi korostaa kodin eri tiloja ja niiden avulla voi helposti tehdä muutoksia kodissa. 

Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...