26 sep. 2017

Det här med kommentarer....

Idag tar jag upp en aspekt av bloggandet som kanske inte alla ni som läser tänker på. Vad är det som händer i bloggvärlden? Inga kommentar mer? Detta är ett ämne som tagits upp på rätt många bloggar den senare tiden (eller rättare sagt de senaste åren). Jag vet att även jag skrivit om saken tidigare men det har sedan dess inte alls blivit någon större förändring vilket känns verkligen tråkigt. Ännu fär 5 år sedan kommenterade läsarna blogginläggen och som bloggare är det bland det bästa att få feedback på ett eller annat sätt. Visserligen får jag kommentarer alltid då och då men inte alls i den mån som jag önskade att det var. Ibland kan jag se att över tusen läsare varit inne på bloggen men inte en ända har lämnat någon form av spår av sig- känns faktiskt mycket frustrerande. Därför vill jag nu fråga av er läsare, hur ni upplever saken? Är det jobbigt att kommentera? Vad är det som gör att just du inte kommenterar under inlägget? Är det kanske så att du inte vet hur man gör eller har du inte tid att skriva en liten hälsning? Inne på min blogg kan man kommentera även som anonym och i dessa fall behöver man inte ens logga in sig på något speciellt sätt. Ni som själva bloggar är ju oftast inloggde på era egna bloggar när ni scrollar igenom favoritbloggarna , så för er går det också enkelt att kommentera!
Är det svårare att kommentera via mobilen? Är det orsaken till varför kommentarerna har sgs försvunnit? Upplys mig gärna. Jag hoppas verkligen att ingen av er blev stött av att jag tog upp detta problem. Känns härligt att veta att jag har läsare ( jag ser det på statistiken) men jag önskar jag kunde kommunicera med er även här på bloggen. Även jag, som många andra bloggare, har tankar om att helt ta bort möjligheten till att kommentara. Få se hur det blir i framtiden. Även ni som bloggar får gärna skriva ner era tankar om detta, vårt gemensamma problem. Finns det något vi kan göra? Tips?


Nu skall jag pyssla lite här hemma. Har faktiskt fått mycket gjort här hemma under de senaste dagarna. Återkommer till dem senare. Ha en bra tisdag... och kommentera gärna :)10 kommentarer:

 1. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt varför jag är så dålig på att kommentera. Läser ju bloggen nästan varje dag och tycker om den, kanske vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.. Bloggar inte själv men kan förstå "problematiken" i detta. Jag ska försöka bättra mig! Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika. Roligt att höra att du aktivt läser bloggen. Inte kommenterar jag heller inne hos alla bloggar jag läser men skall verkligen försöka bättra på mig, jag också.

   Radera
 2. Nå, jag är kanske undantag eftersom jag nu inte är så rysligt inrednings/DYI intresserad. Alltså läser jag de flesta inläggen på din blogg ganska skummande. Men generellt sett så kommenterar jag när inlägget antingen väcker starka känslor (håller starkt med eller emot!)eller inlägget är så personligt att skribenten förtjänar en virtuell sympatikram för det hen skrivit. Så är ju tidsfaktorn och läsarnas personliga livssituation säkert avgörande. Jag har helt enkelt mycket mindre tid för egen och andras bloggar nu med en alltid vaken och fartfylld femåring än jag hade med en två-åring som sov dagsömn. För att inte tala den tiden jag jobbade där emellan.
  Kanske jag inte tror att det är så mycket fast på det tekniska (att folk inte skulle veta hur man kommenterar) utan mer på ifall inläggen väcker känslor och ifall folk hinner kommentra?

  Nu kan ju ni andra som tycker olika än jag gärna kommentera! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack lilleskutt, för din kommentar! Tror de flesta följer rätt så många bloggar och därför blir det att skumma igenom dem då ett nytt inlägg ploppat upp. Det är ju enklare att kavla upp ärmarna ifall inlägget väckt större känslor eftersom man verkligen vill få sin röst hörd men gissar även att tidsbrist är ett av problemen. På min blogg finns dock även små rutor där man kan klicka sin reaktion över inlägget, men även de är oftast helt tomma... ;)

   Radera
 3. Bra att det funkar anonymt, det visste jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep, kära Anonym, det går bra att vara helt anonym, men som anonym får man ju (om man vill ;)), skriva sitt man under... ;). Kul att du kikar in här på bloggen...

   Radera
 4. Ofta läser man väl via telefon eller ipad och då är det så pilligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Livingwithmycamera! Märker själv när jag läser bloggar via telefonen att jag jättesällan kommenterar inne på någon blogg. Försöker i stället göra det samtidigt när jag själv är inloggad och bloggar.... Ha en fin onsdag.

   Radera
 5. Jag måste dessutom gå många omvägar för att inte skriva som Kamomilla ( webbläsaren ser att jag är inloggad på google accounten också )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan ju vara rätt så jobbigt. Så måste jag oxså när jag skrev på "den gamla portalen" ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...