30 dec. 2014

Jouluinen matka

Joulun alla kävimme siis nuorimaisen kanssa jouluisessa naapurimaassa, Tallinnassa. Hänen ensimmäinen vierailu siellä - ei tosin minun ;). Olin kuvitellut etta laivassa ei olisi pahemmin kukaan - olihan joulu ja ihmiset matkoilla, mutta väärässä olin. Lähtöselvitysjono meni melkein terminaalin ovesta ulos - niin pitkä oli . Huh! Olimme varanneet hytin joka sattui olemaan aivan laivan isääntulo/ulosmenon vieressä joten kerrankin ei tarvinnut etsiskellä hyttiä ympäri laivaa. Aloitimme pienellä lounaalla joka maistui erittäin hyvin pitkän jonottelun jälkeen.



kvf%C3%A5.jpg



Tallinnassa oli aivan ihanat lumiset ja jouluiset tunnelmat. Kävelimme heti Wanhaan kaupunkiin missä en ole viimeisillä käynnilläni käynyt. Ah- mikä tunnelma. Joulumusiikkia kuului, ovissa roikkui kuusenoksia ja paahdetut mantelit tuoksui kaukaa.



lgh.jpg



 



lsj.jpg



Kävelimme katuja pitkin, katselimme joulukoristeltuja ikkunoita kunnes saavuimme Raatihuoneentorille missä joulumarkkinat olivat. Oi mikä tunnelma. Iso joulukuusi keskellä toria toivotti tervetulleeksi ja joulumusiikki soi sielläkin. Tori oli aivan täynnä pieniä kojuja joissa myytiin joulujuttuja. Jokaisella oli lämmin glögimuki kädessään ja oli vaan niin mahtava kokemus. Olisin halunnut jäädä torille mutta matkakumppanini oli jo sen verran väsynyt kävelemisestä että ajatteli vaan Mc Donaldsia kun minä taas halusin hehkuglögiä ja ostaa kauniita tavaroita. Olisin voinut siis kirerrellä siellä vaikka kuinka kauan.



lof.jpg



 



khf.jpg



 



oiy.jpg



Torilla oli iso lava joka oli koristeltu ja josta musiikki kuului. Ilmeisesti iltaisin siellä on enemmänkin ohjelmaa. Lisää joulutorilta voit lukea täältä . Kauppojen ikkunoissa oli kauniita koristeita ja jäimme kuvaamaan niitäkin, kimalletta oli . Tämä kaunis vaunuja vetävä hevonen oikealla oli suosikimme.



ldc.jpg



 



ju.jpg



Tämä pieni koju oli ehkä kooltaan 2 m x 2 m ja ihan täynnä ihania joulukoristeita. Olisin halunnut änkeä sisälle mutta poikani sai minut pidätettyä. Olihan siellä jo myyjän lisäksi ehkä neljä ihastelijaa.



pu.jpg



 



WP_20141227_021.jpg



Vanhan talon katon päälle oli seimi joka oli todella kauiisti valaistettu. Kaunis pieni yksityiskohta torilla joka kuvasi jokainen ohikulkija. Sininen joulujuna kulki wanhan kaupungin ympäri ja oli täynnä joka se kierros.



WP_20141227_025.jpg



 



WP_20141227_026.jpg



 



WP_20141227_027.jpg



Lopuksi kävimme siis syömässä  tutussa turvallisessa McDonaldsissa ja sen jälkeen kävelimme pikkuhiljaa takaisin laivalle - Merekeskuksen kautta. Kotimatka meni nopeasti ja saavuimme taas kotiin illaksi . Kivaa oli olla kerrankin vain nuorimmaisen kanssa liikenteessä - oli oikein mukava, vaikka jalkojaväsyttävä, päivä .



Se siitä matkasta, nyt seuraavaa suunnittelemaan. Se tosin vie meidän hieman pidemmälle,



Lotta



j.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...