29 januari 2017

Tips att få hemmet att se städat ut

Tycker du att ditt hem alltid ser ostädat och råddigt ut? Det kan bero på att det finns vissa oorganiserade ställen i hemmet som snabbt gör att hela hemmet ser råddigt ut.

1. Ha som regel att alltid städa undan och sätta bort dagens post. Ibland ser man hem där det ligger osorterad post i hallen och på köksbordet. Det har som tendens att bildas små högar väldigt fort då det dagligen finns i postlådan mycket reklamblad bland posten. Ha ett ställe dit du sätter räkningar och annat viktigt men ha även en korg eller ett annat ställe dit du enkelt kan slänga reklampost och annat pappersväg som du inte skall spara.

2. En av de värsta detaljerna, när man strävar efter ett snyggt hem, är att lämna diskhon full med smutsig disk. Försök hålla diskhon och själva diskbordet samt arbetsbordet i köket utan en massa disk och annat onödigt. Ett ostädat och smutsigt diskbord gör att hela köket ser verkligen ostädat ut. Fyll diskmaskinen an efter och ifall det finns disk som inte ryms in, diska samtidigt bort dem då du sätter diskmaskinen på. Försök alltid till kvällen göra köket snyggt- det är härligt att stiga in på morgonen i ett städat kök. Trust me!


3. Att ha en massa onödigt som ligger framme överallt gör att hemmet väldigt fort ser stökigt ut. Lägg undan allt som inte skall vara framme på egna platser. Alla saker skall ha sin egen plats för att ett hem skall fungera. Ser du smulor på soffbordet eller damm på golvet - städa genast undan dem. Dammsug ofta och du kommer att märka att hemmet genast ser städat ut.

4. Bland det värsta som finns, speciellt hos barnfamiljer, är att snubbla över ett ha med skor i tamburen. Ordna upp skorna och ha gärna framme endast de som verkligen just är i användning. Skaffa en ordentlig skohylla eller ett skåp för skorna. När skorna är placerade ser hela tamburen genast prydlig ut. Detsamma gäller vintertid då vantar, mössor och annat ligger framme.

Här kom några tips på hur man enkelt och snabbt, an efter, kan ha ett städigt hem dygnet runt. Om ni i ert hem har arbetsuppgifter åt alla i familjen inklusive barnen, kan det vara kula tt ge alla ett eget område. Barnen kan kanske ha som uppgift att arrangera skorna och sätta reklamposten i korgen för utgående post medan de lite mer krävande jobben kan fördelas mellan de vuxna.

Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...