5 juli 2016

Det var en gång en mamma som inte gav upp

 



"Det var en gång en mamma som blev så utled på att familjen aldrig kunde njuta av sin terrass annat än när solen sken där, vilket den gjorde endast på förmiddagarna. Ofta grillade familjen utomhus men förflyttade sig alltid in för att äta pga familjen som inte gillade att äta ute då man måste fokusera sig på flugor, myggor och annat som flyger omkring. Mamman i familjen har länge önskat att man kunde (förutom att njuta av solen där under soliga förmiddagar) kunde sitta och njuta av varma sommarkvällar. Hur hon än försökte fixa terrassen blev den aldrig mysig och trevlig. Tills hon en dag fick för sig att de kunde ha en paviljong att trivas i. Hon mätte terassen och kunde konstatera att de flesta paviljonger hade måtten 3 x 3 m och eftersom de hade ett snedtak kunde det bli mycket tight om utrymme. Mamman kunde dock aldrig riktigt släppa tanken och hur det nu var så kom hon en regnig måndag hem med en paviljong MED MYGGNÄT som hade just de olycksaliga måtten. Nå, alltid kan man pröva på om det skulle fungera, tänkte hon- man kan ju returnera produkten ifall det visar sig vara omöligt..Sagt och gjort..."



Mannen är som tur på jobb, likaså äldsta sonen som skulle ha tappat nerverna så fort de såg alla små rör och delar som trillade ut ut paketet. Med hjälp av dottern och 15-åringen började vi det hiskeliga jobbet. När pinnarna för taket var på plats såg vi ju redan att de spretade ut långt över terrassen och var för stort men skam den som ger sig.



g.jpg



Såklart hade det regnat hela natten och terrassen var hal som is när vi rörde oss där. Vi flyttade inte undan bordet då vi tänkte att man kanske har stöd av det, vilket underlättade uppsättningen betydligt. Ihopsättande gick rätt så snabbt och sedan var det dags att sätta taket på ; taket med sidmyggnätet påsatt. Tog några foton men kan säga att det var svårt då vi alla höll upp taket samtidigt som vi försökte kingla på tyget/plastet- så alla bilder var helt suddiga



ggg.jpg



gg.jpg



Till slut fick vi upp alltsammans och satte fast fötterna på paviljongen. Satte bordet på plats och ville även ha in vårt vita parasoll igen eftersom det är så mysigt att kunda hänga upp lyktor, ljusslingor och dyligt där ( det kan tas bort senare, ett nytt bord kanske även nu blir aktuellt där vi kunde ordentligt rymmas kring det-hela familjen...)



gggg.jpg



När allt var klart märkte vi att hela paviljongen kom för nära dörren så man inte fick upp den helt. Inte bra. Vid detta skede försvann barnen redan in då de var ganska slut vi det laget. Jag också för den delen men ni som känner mig kanske vet att jag inte gav upp, nej nej!  Började frenetiskt klippa av buskarna bakom terrassen och flyttade bakfötterna ca 30 cm bakom, in i buskarna, där de nu står på tegelstenar...



ggggg.jpg



...och voilá, allt klappat och klart. Blev så mysigt att det bara inte kan beskrivas. Ännu har jag ju inte fixat allt klart eftersom det inte var en så värst varm och solig dag i går. Drack mitt eftermiddagskaffe därute men tända ljus och en filt. På kvällen började det regna och vi märkte att det samlas lite vatten på taket och det betyder att jag/vi skall spänna plastet där uppe lite grann. Orkade inte göra det igår mera då det var så vått och halt där ute men det skall jag göra idag. Råkade hitta en uteljusslinga som jag på direkten hängde upp under parasollet. Lämnade på den hela kvällen men glömde fotografera hur det såg ut då det mörknar så sent den här tiden på året. Gör det en annan kväll så får ni se mysfaktorn här just nu.. Som ni ser är ingången till paviljongen precis utanför vår terrassdörr så det är bara att kliva in.



g1.jpg



" Och till sist är mamman nöjd och belåten. Hon har tillsammans med barnen gjort ett ställe där vi kan sitta och äta, dricka kaffe och njuta av varma sommarkvällar tillsammans. Och ingen behöver gnälla över myggor och flugor. Och nu kan familjen uttnyttja sin terrass till så mycket annat än att sola sig på. Mamman är ju lite ledsen över att de just denna vecka har lovat myket sämre väder men hoppas på att kunna njuta där inne lite i varje fall. Just nu syns det blå himmel. I kväll skall mamman ha gäster och tänk hur kul det skulle vara att kunna sitta där ute i kväll...."



nimmare.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...