29 aug. 2015

Badrumsremont del 2

Äntligen börjar det se lite ljusare ut på remontfronten ! På morgonen kommer jobbaren med sina grejjer och stänger in sig i badrummet. Och nu börjar resultatet synas. Golvet är gjort, snygga mörkgråa klinkers och väggarna likaså - i badrummet dvs. Ännu har inget hänt i bastun ( utom golvet då förstås) och jag ser fram emot att få tillbaka den egna bastun, skall ni veta! Vi har tillfällig  "bastutur" i bolagts bastu på fredagarna och nu har jag missat redan två. Ja, bastun kommer att byggas nästa vecka och sedan kommer rör- och värmeinstallationen i gång.



DSCN3006.jpg



Avloppen är utbytta och själva golvskydden är nu metallskydd som kommer att se så fina ut mot det mörka golvet. Tidigare hade vi fula "vita" plastskydd på avloppsbrunnarna som inte blev rena hur man än tvättade dem , usch! Det kommer att installeras en duschvägg, en stort spegelskåp samt ett handduksbatteri i badrummet vilket jag redan ett bra tag drömt om. Men än är bastudelen bara ett folierum som väntar på panel och ny bastu-ugn. Lamporna hänger i ledningar och det ser ganska komiskt ut, rör sticker ut där något skall byggas men jag börjar faktiskt bli rätt nöjd med tillvaron här hemma. Märker inte allt rådd och smuts, har vant mig vid att torka byke i vardagsrummet och att ha smutsbykkorgarna stående i sovrummet. Har t o m vant mig vid att man inte ryms in i gästtoaletten i nedre våningen eftersom den är så fullsmockad med allt som vi dagligen behöver i hygienväg.



DSCN3004.jpg



 



DSCN3002.jpg



 



DSCN2996.jpg



 



DSCN2999.jpg



Som ni hör är det mycket kvar att göra och mycket som ännu efter remonten skall hitta sin plats - men det kommer att bli så härligt att få stiga in i ett sprillans nytt badrum och bastu. 



Ha ett härligt veckoslut ni alla ,



Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...