2 okt. 2014

Teetkö sen oikein?

Ajattelin tänään tehdä postauksen niin jokapäiväisestä asiasta kuin

h i u s t e n p e s u s t a !



Useimmat pesee hiukset joka ikinen päivä ja jos kuulut niihin olisi varmasti hyvä jos tietäiset miten se oikeasti pitäisi tehdä. Tämän artikkelin satuin näkemään jossakin viikkolehdessä viime viikolla kun sairastelin.



1. Ennen pesua kastelet hiukset läpi oikein kunnolla lämpimällä vedellä. Lämmin vesi sen takia, että hiushuokoset aukeavat ja lika poistuu huokosista helpommin ja hoitoaine pääsee kunnolla vaikuttamaan huokosiin. Jos sinulla on pitkät/puolipitkät hiukset kannattaa aloittaa laittamalla pienen määrän hoitoainetta latvoihin ennen kun aloitat pesun. Se edesauttaa hiusten kuivumisen ja hiukset rasittuvat vähemmän pesun aikana.



 



DSCN1511.jpg



2. Pesun yhteydessä ei tarvitse hieroa shampoota kun päälakeen - hiuspohjasta latvoihin. Päänahka päälaen päällä on nuorin ja sen takia kohta on myös rasvaisin kun taas latvat ovat vanhimmat ja kuivin osa hiuksesta (ja sen takia vaurioittuvat helposti). Älä käytä enemmän shampoota kuin mitä tarvitset. Pienikin määrä pesee usein hiukset puhtaiksi.



Liiallinen pesu ja kovat otteet vaurioittavat hiuksia - ajattele peseväsi hienointa kristallia, todella varoen. Hiero päänahka siis juurista niin että veri alkaa kiertämään ja stimuloi hiukset kasvamaan pituutta hieromalla tasaisin liikkein . Älä hiero pyörivin liikkein, se saa hiukset menemään solmuun ja katkeilemaan.



3. Vaikka shampoopulloissa jokus neuvotaan huuhtelemaan ja uusimaan pesun - siihen ei ole tarvetta. Jos hiukset ovat todella rasvoittuneet ja likaiset voi kuitenkin toinen pesukerta olla aiheellinen !



4. Kun pesuaine on huuhdeltu pois, purista vedet pois hiuksista varovasti ja laita hoitoaine vaikuttamaan. Mitä pidempi vaikutusaika on, sitä parempi on lopputulos. Äla laita hoitoainetta päänahkan lähellä oleviin hiuksiin.



DSCN1513.jpg



5. Lopeta hiustenpesu aina kylmällä vedellä. Kylmä vesi sulkee huokosia edesauttaa hiusten kiiltoon.



 



Eli näillä nyt mennään, saa nähdä muuttuuko hiusten kunto sillä juuri nyt ovat jonkun verran vaurioittuneet elokuun etelänmatkan kuumien aurnkopäivien jälkeen. Saiskohän näillä eväillä kiiltävät ja hyvännäköiset hiukset ??



Hiustenpesumallina on toiminut herra E !



DSCN1514.jpg





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...