12 mars 2018

Kinder Cheesecake

På lördagen gjorde dottern en alldeles underbar cheesecake. Vi har ibland gjort mumsiga goda bakverk för att sedan under Mello sitta och frossa. Denna gång råkade dottern se detta smarriga resept på internet. Fick en del förfrågningar om recept när jag lade upp bilden på Instagram och Facebook. Här kommer det. Kan berätta att kakan är alldeles gudomligt god men mycket mättande. Vi har ännu en liten bit kvar... Passar ju väldigt fint till påskbordet 😊


KINDER CHEESECAKE

Botten:
20 st Digestive-kex

140 g smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpulver


500 g Philadelphia ost


1 dl florsocker


200 g kondenserad mjölk (en halv burk)


4 st Kinder maxi
Topping:
6 st Kinder maxi

Olika varianter av Kinder-choklad
Botten: Mixa Digestive-kexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 23 cm i diameter och platta till ytan.
Fyllning: Blanda ihop Philadelphia ost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i Philadelphia-blandningen och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt den kondenserade mjölken. Skär upp dina Kinder maxi i bitar och blanda ner dessa. Häll över Digestive bottnet och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.
Topping: När cheesecaken är fryst ordentligt. Smält Kinder maxi- chokladen över ett vattenbad och häll över cheesecaken. Var snabb med att breda ut chokladen då den stelnar väldigt fort. Toppa med olika sorters kinder choklad.
Låt cheesecaken stå och mjukna till lite innan den serveras.
Lycka till.

2 kommentarer:

  1. Kiitos ohjeesta! Tätä meillä tehdään pääsiäisenä 😋

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ole hyvä, Mia- todella hyvä kakku...

      Radera

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...