30 nov. 2017

Julens Brita-kaka

I går hade jag mina härliga barndomsvänner på besök. Vi träffas en gång i månaden hemma hos varandra och igår var det min tur. Bongade i Lidls senaste Liedellä-tidning ett recept på en Brita-kaka som jag ville testa. Den här hade en liten jultvist och det passar ju bra i dessa lillajul-tider.


Julbrita

Botten:
125 g margarin
1 dl socker
2 äggulor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaninjsocker
1 tsk kanel
1 dl mjölk

På:
2 äggvitor
1½ dl socker
ca ½ dl mandelspån

Fyllning:
1 burk kvarg (250g)
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl marmelad (satte hallon-blåbär)
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Vispa det mjuka margarinet och sockret. Tillsätt äggulorna medan du rör hastigt om smeten. Lägg i de torra ingredienserna och mjölk (turvis). Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna i en ren skål till ett hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner, Bred ut marängen på bottnet i vågiga lager. Strö på mandelspån.
I ugn 175 grader i ca 20 minuter eller tills marängen fått en fin gyllene färg. Låt svalna på pappret.

Rör ihop kvargen, sockret och marmeladen. Lyft i den vispade grädden. Dela bottnet i två lika stora delar och sätt fyllningen emellan de båda bottenbitarna. Mums!



Idag är det den sista dagen i november, den 30:de och min mammas födelsedag, 
💓Grattis kära mamma 💓.

 I morgon är det den 1:sta december och det betyder att bloggen förvandlas och blir en riktig julblogg under hela den kommande månaden. Det blir juliga tips, julpyssel, utlottningar och mycket härligt myspys.. Så ifall du vill mysa med mig och räkna ner dagarna till själva julafton så kika in här alla dagar. 

Ha en bra dag,


4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Varsågod, hoppas du gillar kakan ifall du bakar den. Ha en fin torsdag!

      Radera
  2. Mmm, verkar riktigt gott. Julblogg låter trevligt, jag ser fram emot lite pysseltips och sånt, så kanske jag får lite mera fart på jul feelingen! Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och ja, nu kommenterar jag via mobilen och det går bra! Så det var nog användarfel sist... �� Marika

      Radera

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...