Julbrita
Botten:
125 g margarin
1 dl socker
2 äggulor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaninjsocker
1 tsk kanel
1 dl mjölk
På:
2 äggvitor
1½ dl socker
ca ½ dl mandelspån
Fyllning:
1 burk kvarg (250g)
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl marmelad (satte hallon-blåbär)
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa det mjuka margarinet och sockret. Tillsätt äggulorna medan du rör hastigt om smeten. Lägg i de torra ingredienserna och mjölk (turvis). Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna i en ren skål till ett hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner, Bred ut marängen på bottnet i vågiga lager. Strö på mandelspån.
I ugn 175 grader i ca 20 minuter eller tills marängen fått en fin gyllene färg. Låt svalna på pappret.
Rör ihop kvargen, sockret och marmeladen. Lyft i den vispade grädden. Dela bottnet i två lika stora delar och sätt fyllningen emellan de båda bottenbitarna. Mums!
Idag är det den sista dagen i november, den 30:de och min mammas födelsedag,
💓Grattis kära mamma 💓.
I morgon är det den 1:sta december och det betyder att bloggen förvandlas och blir en riktig julblogg under hela den kommande månaden. Det blir juliga tips, julpyssel, utlottningar och mycket härligt myspys.. Så ifall du vill mysa med mig och räkna ner dagarna till själva julafton så kika in här alla dagar.
Ha en bra dag,
Tack för kakreceptet
SvaraRaderaVarsågod, hoppas du gillar kakan ifall du bakar den. Ha en fin torsdag!
RaderaMmm, verkar riktigt gott. Julblogg låter trevligt, jag ser fram emot lite pysseltips och sånt, så kanske jag får lite mera fart på jul feelingen! Marika
SvaraRaderaOch ja, nu kommenterar jag via mobilen och det går bra! Så det var nog användarfel sist... �� Marika
Radera