onsdag 16 augusti 2017

Hemma igen

Kalimera på er alla!
Nu är vi hemma igen efter en helt ljuvlig resa till Kreta. Allt var helt perfekt. Vi var på samma ställe och bodde på samma hotell, Maleme Imperial Hotel som förra året så vi visste vad som väntade oss när vi kom fram. Vacker utsikt, underhållande människor och en ljuvlig värme. Vi åkte redan iväg hemifrån klockan 04.00 och så fort vi var framme gick vi och lade oss vid poolen. Ååh så skönt att äntligen få värme och sol. Det var alla dagar mellan +33 och +37 grader i skuggan och vi bara njöt!


Utsikten från våra hotellrum. Inte illa, eller hur?Denna gång var vi tvungna att boka två skilda rum då det inte fanns familjerum kvar. Vi lyckades ordna rum bredvid varandra som underlättade det hela betydligt. Nu bodde alltså barnen skilt från oss föräldrar och det var visserligen skönt att bara få vara på tumis med mannen - vilket även barnen uppskattade. Måste nog medge att jag i alla fall föredrar att vi alla bor i samma lägenhet när vi är ute och reser hela familjen ( vi brukar oftast ha 1 r + 2 r )...

Poolbaren som är hotellets hjärta- både dag och nattHotellägarna älskar att ha liv och rörelse runt omkring och hotellet har ett alldeles ljuvligt lekområde som är speciellt gjort för barnen och familjerna som semestrar på hotellet. På området finns även minigolf, barnklubbar, lekrum och en fin barnbassäng där man som vuxen även gärna skulle hålla till.

Familjens tre barn simmade flera timmar om dagen, både i poolen och i havet som ligger ett
stenkast från hotellet. Det finns även stor jaccuzzi samt ett innespa att njuta i.

Den hetaste dagen var det nästan lite olidligt att ligga och sola och vi bestämde oss för att efter lunchen spela en runda minigolf. Det visade sig vara en mycket dålig ide  och vi (som tål mycket värme och sol) höll verkligen på att förgås. Som tur kunde vi spela lättklädda och vi gick dessutom mellan varven och simma i spa bassängen som fanns inomhus- jobbigt och hett, men kul- och vi klarade hela rundan innan vi brann upp... 


Man skyddar sig med det man har...


Det fanns dagligen kul saker att följa med, bl a fallskärmshoppare och bullrande jaktplan ( jo, en vanlig syn på Kreta, där det nämligen finns en stor militärbas ) som under hela dygnet övningsflyger .
Hotellet ligger helt fast vid havet och vissa dagar blev det ordentliga vågor och naturligtvis svajade den röda flaggan. Trots det såg man många våghalsiga som nödvändigtvis skulle ut och simma. En eftermiddag och följde med en stor medelålders man som skulle bege sig ut på SUP-bräda i dessa vågor. Behöver jag berätta att det inte slutade speciellt bra?En annan våghalsig en med simring (denna dag var det inte lika stora vågor)

Bland de finaste jag sett är nog solnedgångarna här på Kreta. Den försvinner på bara några minuter och lämnar efter sig det vackraste sken. Man bara måste föreviga solnedgångarna. Och råkar man vakna tidigt får man se en lika fin soluppgång. Bilden här nedan är tagen under vår middag på en av restaurangerna vid stranden. Gudomligt, eller..?Det mäktiga havet som förtrollar en..


Maten då? Ni som har följt med mig på Instagram har säkert sett bilder på våra matportioner. På Kreta vill man att turisterna skall njuta av maten de äter och portionerna är både gudomligt goda och ENORMA. De är större än ni kan tänka er och ser faktiskt inte så stora ut på bild som de är i verkligheten. 

Tonfisksallad för en person

Greek salad

En populär efterrätt på Kreta - melon

Min lilla tomatsallad- bye the way-de godaste tomaterna ever

Tsaziki-plate for one

Ja, hoppas ni förstår hur härligt det har varit. Det är ju så att när man är i hettan kan man alltid söka sig till lite svalare utrymmen, men när man är i svala, regniga och kalla Finland- ja, då är det minsann svårare att hitta värmen (utom när man går i bastu, vilket vi gör flera gånger i veckan).


Och hur tråkigt det sen är att lämna värmen och stället så måste man åka bort för att kunna återvända - och det är exakt det vi gör nästa år igen. Nu planerar vi redan förljande resa - något att se fram emot  alltså💓


Ha det så bra,
              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar