måndag 29 maj 2017

Om homestyling

För en tid sedan pratade vi i skolan om homestyling eller homestaging som det även kallas. När jag blir klar utbildad inredare är det kanske just inom den nischen jag ser mig själv jobba. Det handlar oftast om att göra i ordning ett hem inför en försäljning eller inför en fotografering. Har själv varit med om att få mitt hem fotograferat och har själv fotograferat andras hem och kan av egen erfarenhet säga att det är stora skillnader före och efter. När man tittar på försäljningsannonser kan man ibland inte förstå att de som säljer sina hem inte satsar mer på att städa och organisera hemmet innan en visning eller före man tar bilderna till en försäljningsannons. Genom att satsa på en styling av hemmet kommer försäljningen att ge ett mycket bättre resultat. Oftast säljs objektet betydligt snabbare och i de flesta fall får man ett bättre pris för sin lägenhet/hus.


Bland det viktigaste när det gäller att styla hemmet inför en försäljning, är att plocka bort överlopps möbler, vilka tyvärr finns i de allra flesta hem. Man säger att över 60% av de som kommer på en husvisning, inte kan föreställa sig hur deras egna möbler ser ut i en möblerad lägenhet och det är därför man som säljare kan hjälpa till på traven. Likaså är det en bra idé att plocka bort alla personliga saker så som fotografier av familjen, tömma bokhyllan från alla 1000 böcker som står där samt att försöka gallra hemmet så att den går i samma nyanser för att få en harmonisk enhet. Det är viktigt att lyfta fram de vackra detaljerna i hemmet och försöka dölja de som kanske inte är de snyggaste.  Oftast har  säljaren kanske inte ett öga för hur man gör för att få hemmet att se lockande ut men det kan en inredare eller en stylist. 

Bilder: Sköna hem

Det finns många knep som man kan ta till bruk inför en försäljning så att objektet lockar till sig just den rätta, eller en större målgrupp. Ibland räcker det kanske inte bara med att möblera om eller ta bort onödiga prylar. Ibland kan det behövas en lite större uppfräschning av objektet som kanske kommer att kosta säljaren lite pengar ( målfärg, tapet, hyra möbler). Ofta kan man i efterhand konstatera att objektet såldes överraskande snabbt efter en homestyling och när man inser att man fick mer pengar för hemmet, än man till en början trodde- ja då inser man att det var värt.

Hoppas ni som funderar på att sälja er lägenhet fick ut något av detta inlägg. 
Önskar er alla en härlig start på denna vecka. 

Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar