tisdag 28 mars 2017

Förvandlingen av ett skåp

Har en längre tid redan gnällt över att vi har för litet förvaringsutrymme. Har alldeles för litet utrymme att förvara lakan, påslakan, dynvar och stora handdukar. I en fem personers familj behövs det en hel del av dessa som ni säkert förstår. Att ha dem utspridda över hela huset är inte något väldigt praktiskt - så ett skåp för dessa var absolut vad vi behövde.
Och jag är ju en handlingens kvinna så jag fixade ett skåp åt oss. Det blev ju ett ganska stort projekt men jag är nöjd nu.

Det hela började med att jag såg ett skåp på Tori.fi under "Doneras". Skåpet såg fint ut och jag råkade vara den första som frågat efter det. Jag och mannen åkte efter det och jag trodde minst sagt att jag skulle svimma när jag såg det. Skåpet var satt i delar (vilket vi kommit överens om) men o ve hur det såg ut. Mannen såg inte jätteglad ut då vi släpade delarna in i bilen, kan jag berätta. Täcktes inte låta bli att ta det (fast jag nog annars alltid har munnen på skaft och vågar säga till om saker, men nej, inte nu!). Skåpet såg verkligen inte ut som på bilden. Det var helt förgulnat och på VARJE hylla fanns det enorma vattenskador som bubblat till hyllskivorna. Fattar inte riktigt vad den förra ägaren gjort med skåpet, eller var hon haft det då hyllorna blivit så blöta!!

Nå väl, efter att jag desinficerat skåpet och satt ihop det målade jag det vitt och skaffade ett snyggt svart hyllpapper med vita stjärnor på (som visserligen syns igenom glasdörrarna av mjölkglas, men vad gör det!) Nu har vi ju äntligen ett skåp för lakan och handdukar!  ;)Och på denna plats har Snorkfröken haft sin hörna och det fick hon även i fortsättningen ha eftersom det fattades två hyllor. Hade tänkt lägga i två stora korgar i öppningen men dottern fixade en mysplats åt kaninen i stället... Har tyvärr ingen före bild, annan än den jag såg i annonsen och på det fotot såg ju skåpet jättefint ut. Har du någon gång gjort second hand- köp som du ångrar och vilka inte riktigt blev som du trodde?

Lotta

2 kommentarer:

 1. Nå nu ser det ju riktigt snyggt ut i alla fall :)
  Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika, jo det blev snyggt efter lite vit målfärg och hyllpapper.. Ha ett skönt veckslut!

   Radera