måndag 27 februari 2017

Här målas det ännu...

Sportlovet är slut det är dags att leva normalt igen. Eller inte riktigt eftersom jag har mannen hemma vilket ju gör att jag inte alls kan jobba på som normalt. Hur kan män vara så hämmande? Under veckan som gått har jag målat med kalkfärg och fick klar den lilla kommoden som jag höll på med i ett tidigare inlägg. Målade alltså denna med Rust-Oleums Chalk Paint och färgern Cocoa. En härlig blandning mellan grått och beige. Blev supernöjd med resultatet och i går fortsatte jag måla.


Ville nu måla vår stora vita skänk som står i vardagsrummet. Den har varit helt vit, liksom alla andra möbler hos oss men vet inte vad som är på gång. Vill ha andra färger nu! Här är en före bild på den.


Och här ser ni efter. Vad gillar ni nyansen? Tog kalkfärgen som blev över från det tidigare projektet och blandade in den i en helt vanlig vit möbelfärg. Det blev en snygg färg. Inte vit mer men dock blev resultatet ljust. Och har samma nyans som kommoden på andra sidan rummet. Även tidigare har jag betsat en del träföremål så som fönstret som står på skänken. Och nu inser jag hur supersnyggt det betsade träet, rotting, svart, vitt och denna nya färg på möbeln, passar i hop. Såå nöjd. 


Satt länge och funderade medan målandet pågick ifall jag skulle våga måla de två dörrarna så att det blev ordentliga "speglar" på dem. Och gjorde det och ångrar inte alls mitt beslut. Gillar dem. De gråa knopparna på lådorna är Ikeas och får sitta kvar då de passar fint även till denna nya färg. 
Önskar er alla en fin vecka. Själv hoppas jag på soliga dagar så jag och mannen kan ta någon dags promenad i solskenet..

Lotta

2 kommentarer:

 1. Sulla on tullut kotiin kimallusta :) Ihanaa! Ja ihania noi kuvat raunioilta. Niitä on ikävä, vaikka ei kaukana olekaan. Tää on hyvää ruotsin opiskelua..mitä tarkoittaa "gillade"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moikka Emohoitaa ! Joo siellä ollaan aurinkoisina talvipäivinä käyty juomassa päiväkahvit/kaakaot. Ihanaa kun on metsä niin lähellä. Gilla tarkoittaa "tykkää" eli gillade och tykkäsin...
   Mukavaa keskiviikkoa sinulle.

   Radera