1 nov. 2016

Mug Cakes varsågoda

I går gjorde dottern smarriga mugcakes som sedan hon och lillebror smaskade i sig . Skulle gärna ha ätit lite men försöker hålla mig till min diet igen ;).Mugcakes är en härlig idé när man vill ha lite mer än en muffins men mindre än en hel kaka. Dottern fick i julklapp förra året en bok fylld med läckra muggkaksresept och denna dag valde on en med mjölkchoklad och en med vitchoklad och karamelliserad mjölk. Mums.

IMG_9538.jpg

Du hittar säkert via Google bra recept om du själv blir inspirerad att prova. Här kommer ett av recepten från boken:

Vit choklad & kondenserad mjölk

Ingredienser: 

1 cm tjock skiva smör

6 rutor vit choklad 

1 ägg

2 msk kondenserad mjölk, sötad

2 msk riven kokos

5 msk vetemjöl

½ tsk bakpulver

Dekoration: ½ msk riven kokos

Gör direkt i en mugg: Låt smöret smälta tillsammans med chokladen 40 sekunder i mikron (800 watt). Vispa tills smöret och chokladen blandats ordentligt och låt blandningen svalna lite. Vispa sedan successivt ner ägg,kondenserad mjölk, vetemjöl, bakpulver och riven kokos. Tillaga 1 minut och 30 sekunder i mikron (80 W). Strö över riven kokos. Låt stå och svalna i 1 miut innan servering.

IMG_9539.jpg

Dottern valde att dekorera med smulten choklad och nonpareler i stället för med kokos, man gör som man vill ! Vit choklad på den mörka kakan och tvärtom.  ;)

IMG_9541.jpg

IMG_9547.jpg

Hoppas du blev sugen på att baka du med,

nimmare.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...