onsdag 30 november 2016

Inspiration från Tikkurila

Igår var vi med skolan på Tikkurilas färgstudio. Och det var så inspirerarnde att man ju nästan ångrar att man inte målar oftare ;). När vi kom dit fick vi en liten matbit att äta och gott kaffe som vi åt medan vi hörde på den första föreläsningen som handlade om målfärger i allmänhet. Den andra föreläsningen handlade om målning inomhus och där presenterades de olika målfärgerna och hur de används.


Efter det förflyttadde vi oss till deras teststudio och det var så kul. Vi blev visade hur man gör olika strukturer och hur man enkelt kan göra lite speciella väggar med de olika målfärgerna. Vikten på ordentliga redskap betonades, likaså hur viktigt det är att komma ihåg de nödvändiga men ack så tråkiga förarbetet dvs tvättningen och slipandet (om det behövs).
Här kommer lite exempel på tekniker och olika strukturmåningar. Denna här nedan var verkligen så fin . Den gjordes på svart botten sedan duttade man med en våt svamp turkos Harmony dekorationsfärg och efter det duttade man med guldfärgad Taika transparent guldlasyr. Till sist blötte man penseln och satte på lite guldfärg och strittade lite här och där. Så snyggt det blev!


Vilket konstverk, skulle inte tacka nej till att ha den övanför soffan på en stor vit vägg

Här målades skivan svart och sedan limmade man en gammal spetsduk med spraylim på tavlan så att den skulle sitta på plats under målningen. Till sist smetade man på en tjock svart färg (minns inte vad  den hette). Vackert blev det


Vi var alla så fulla av ny energi efter kvällen att man bara vill fortsätta. När vi gick hem, gav Tikkurila åt oss alla en påse med målfärg och pensel- så nu är det bara att testmåla lite hemma. Och hem bar vi också en stor bunt med färgkartor av alla slag.

Ha en fin dag. Idag fyller man mamma år och vi skall på eftermiddagen på födelsedagskaffe till henne. Grattis mamma på födelsedagen <3

Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar