söndag 13 mars 2016

Nötbröd

Har inte på ett bra tag ätit bröd i någon form men har haft länge i bakhuvudet att göra detta vansinnigt goda nötbröd. Och idag var den dagen kommen.. Och guud så gott. Mycket smör på och två skivor gräddost.. I am in heaven. Här kommer receptet:



DSCN4160.jpg



Ingredienser



1 limpa


  • 100 g mandlar 

  • 100 g hasselnötter

  • 100 g dl linfrön

  • 100 g solrosfrön

  • 100 g valnötter

  • 100 g pinjenötter

  • 100 g pumpafrön

  • lite salt

  • 6 ägg

DSCN4161.jpg



Så här gör du



  1. Värm ugnen till 150-160 grader.

  2. Blanda nötterna .

  3. Vispa äggen lätt i en stor bunke och rör i nötblandningen.

  4. Klä en avlång brödform med balplåtspapper och häll i degen.

  5. Grädda i cirka en timme och vänd sedan upp brödet och låt kallna på ett galler.

  6. Jättegott att rosta - med smör och ost

DSCN4163.jpg



Man kan blanda i russin elleer torkade tranbär (äter inte sådant nu) eller chiafrön.



Mitt nya favvobröd,



nimmare.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar