Choklad är något som bara hör julen till, choklad och marmelad. Vi älskar choklad i familjen och det finns alltid choklad hemma under jultiden. En av julfavoriterna är Wienernougaten och alla jular gör vi någon form av egen julgodis som oftast har choklad i sig. Det brukar bli bl a ischoklad eller tryffel. Givetvis är kolan även pop. Likaså Rockyroad och chokladbollar. Brukar sätta fram konfekter i en skål på julbordet och den brukar fyllas på sgs dagligen. Vi är riktiga godisgrisar..
Chokladtryffel med crunch
100 g vit choklad
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g rumstempererat smör
1 tsk honung
1 tsk koncentrerad apelsinjuice
4 digestivekex
ev kakao
- Sätt ugnen på 175°C.
- Klä en form, ca 15x20 cm , med plastfolie.
- Hacka den vita chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen 5-10 minuter (den kan bränna lätt så håll koll). Chokladen ska få färg och bli lite krispig.
- Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter. Rör ner smör, honung och apelsinjuice och blanda till en jämn smet. Krossa kexen, blanda i dem och den vita chokladen.
- Häll tryffeln i formen och låt svalna. Skär i önskad form och rulla ev. i kakao.
Receptet kommer från ICA
Idag har vi öppnat den tredje luckan , är det bara barnen i er familj som har en adventskalender eller har ni vuxna även en egen att öppna?
Ha det så bra,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar