3 dec. 2015

3.12 - C som i choklad

Choklad är något som bara hör julen till, choklad och marmelad. Vi älskar choklad i familjen och det finns alltid choklad hemma under jultiden. En av julfavoriterna är Wienernougaten och alla jular gör vi någon form av egen julgodis som oftast har choklad i sig. Det brukar bli bl a ischoklad eller tryffel. Givetvis är kolan även pop. Likaså Rockyroad och chokladbollar. Brukar sätta fram konfekter i en skål på julbordet och den brukar fyllas på sgs dagligen. Vi är riktiga godisgrisar..



333.jpg



3.jpg



Chokladtryffel med crunch



100 g vit choklad



200 g mörk choklad



1 dl vispgrädde



25 g rumstempererat smör



1 tsk honung



1 tsk koncentrerad apelsinjuice



4 digestivekex



ev kakao



  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Klä en form, ca 15x20 cm , med plastfolie.

  3. Hacka den vita chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen 5-10 minuter (den kan bränna lätt så håll koll). Chokladen ska få färg och bli lite krispig.

  4. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter. Rör ner smör, honung och apelsinjuice och blanda till en jämn smet. Krossa kexen, blanda i dem och den vita chokladen.

  5. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Skär i önskad form och rulla ev. i kakao.

 



chokladtryffel-med-crunch-718026.jpg



Receptet kommer från ICA



 



3333.jpg



Idag har vi öppnat den tredje luckan , är det bara barnen i er familj som har en adventskalender eller har ni vuxna även en egen att öppna?



Ha det så bra,



nimmare.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...