torsdag 3 december 2015

3.12 - C som i choklad

Choklad är något som bara hör julen till, choklad och marmelad. Vi älskar choklad i familjen och det finns alltid choklad hemma under jultiden. En av julfavoriterna är Wienernougaten och alla jular gör vi någon form av egen julgodis som oftast har choklad i sig. Det brukar bli bl a ischoklad eller tryffel. Givetvis är kolan även pop. Likaså Rockyroad och chokladbollar. Brukar sätta fram konfekter i en skål på julbordet och den brukar fyllas på sgs dagligen. Vi är riktiga godisgrisar..333.jpg3.jpgChokladtryffel med crunch100 g vit choklad200 g mörk choklad1 dl vispgrädde25 g rumstempererat smör1 tsk honung1 tsk koncentrerad apelsinjuice4 digestivekexev kakao  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Klä en form, ca 15x20 cm , med plastfolie.

  3. Hacka den vita chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen 5-10 minuter (den kan bränna lätt så håll koll). Chokladen ska få färg och bli lite krispig.

  4. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter. Rör ner smör, honung och apelsinjuice och blanda till en jämn smet. Krossa kexen, blanda i dem och den vita chokladen.

  5. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Skär i önskad form och rulla ev. i kakao.

 chokladtryffel-med-crunch-718026.jpgReceptet kommer från ICA 3333.jpgIdag har vi öppnat den tredje luckan , är det bara barnen i er familj som har en adventskalender eller har ni vuxna även en egen att öppna?Ha det så bra,nimmare.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar