14 dec. 2015

14.12 - N som i nyår

Efter julen kommer ännu en högtid som vi gillar. Det är naturligtvis nyåret som vanligtvis brukar firas med god mat,trevlig samvaro och givetvis lite raketer. Nyåret brukar vi traditionellt fira med våra goda vänner men på grund av vissa omständigheter kommer vårt nyår inte att se ut på samma sätt i år. Men en sak är klar- traditionerna finns där för alltid och det betyder även detta år i alla fall god mat och raketer. Oavsätt med vem och var vi firar det. Minns tiderna då barnen var små och vi måste skynda på hela kvällen så att vi hann med allt före barnen somnade på soffan. Nuförtiden är ju situationen annorlunda och det är riktigt roligt att vänta in det nya året tillsammans med dem. Vid midnatt är det dags att gå ut och skjuta några raketer eller tända nån "gryta" - behöver inte vara så pampigt bara männen i familjen får smälla lite- och vi damer brukar stå och frysa. Så lär det inte heller bli detta år ! Efter det kommer vi snart in och då är det dags för nyårslyckor, som endel tycker är det onödigaste som finns- men inte vi. Något år har vi i stället för nyårslyckor smultit socker som är betydligt naturvänligare - de blir lika fina men dem kan man senare fast äta upp (eller slänga i sopet).



kujy.jpg



Vid nyåret äts det alltid fransk potatis, korv samt potatissallad - på sidan om allt annat smått och gott som finns på bordet. Och naturligtvis dukas det med lite gitter och glamour. Detta är ju kvällen man kan bära hur mycket blingbling som helst och dekorera likaså med glitter och silver.. Glömde nämna att det hör till traditionerna följa med teve-sändningen från Senatstorget (med ett öga i varje fall) samt att någongång under kvällen se på "Dinner for one" som ju nuförtiden kommer rätt så tidigt på dagen så det gäller att komma ihåg att sätta den på band och sedan se Miss Sophie senare på kvällen.



,hn.jpg



 



kjgy.jpg



Hur brukar ditt nyårsfirande se ut? Vad har du för traditioner på denna , årets sista dag?



nimmare.jpg



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...