22 aug. 2015

Badrumsremont del 1

Lovade berätta lite mer om vår remont och tänkte passa på att göra det nu då vi äntligen börjar se en ljusglimt i det hela. Det är alltså övre våningens badrum och bastu som har rivits och byggts om.  Har i flera år redan ogillat vårt badrum, dels för att kaklen är en ful nyans beige och dels för att golvet varit äckligt och utöver det har jag varit säker på att det även fanns fuktskador i golvet eftersom några klinkers "stigit upp". Här kommer en gammal bild på hur badrummet såg ut tidigare.



lkl.jpg



Remonten gjorde att vi naturligtvis fick ta bort allt från badrum och bastu men eftersom dessa ligger på övre våningen , fanns det mycket saker i vägen både i trappuppgång samt i den övre hallen. Dessa ville remontgubbarna att vi skulle flytta undan så att de kunde göra sitt jobb utan att få en lykta i huvudet eller en provdocka i famnen. Så förutom att vi  "gömt undan" allt från badrum och bastu har vi då gömt undan en hel del annat också. På nedre plan har vi en liten toalett som nu då fungerar som vårt enda badrum och det är inget ni vill se. Den är proppfull och man kan just och just sätta sig på byttan..



Som tur är har vi helt intill vårt hus , bolagets bastu med dusch som vi nu använder dagligen. Jobbigt är det skall ni veta..Remonten sades ta 4-6 veckor beroende på fuktskadornas storlek och hela rivningen av badrum/bastu påbörjades då vi åkte till Grekland så vi slapp det som sades föra mest oljud. När vi kom hem var rivningen klar och små fuktskador hade hittats och torkning var på gång. Allt var rivet, golv, väggar samt tak. Endast fönsterglasen fanns kvar på plats. I badrummet har vi två fönster och i bastun ett.



11885296_10153600987542948_8984455033808



 



11885057_10153600980552948_2083213123381



Det visade sig att skadorna hade torkat väldigt fort ( det varma vädret hade hjälpt till ) så redan denna vecka  påbörjades arbetet. Nu är vattenisoleringarna gjorda och nästa vecka kommer kaklingen att påbörjas. Just nu är hallen i övre våningen full med diverse burkar och verktyg och eftersom vi har alla sovrum i övre våningen hindrar de rörligheten där uppe.. lite grann...



DSCN2948.jpg



Får inte upp dörren till badrummet väldigt bra då gubbarna lämnat sina grejjer utanför men gluttade in så mycket att jag fick kameran instucken genom dörrspringan så jag kunde ta några bilder efter gårdagens arbete. Så här ser det alltså ut just nu.



DSCN2960.jpg



 



DSCN2956.jpg



 



DSCN2953.jpg



Väntar med spänning till nästa vecka då det igen händer och sker. Jobbigt som tusan är det att leva så här men så värt besväret. Det kommer nämligen att bli så fint när det är klart. Idag skulle jag ha lust med stranden - tänk- tredje veckan sol - man kan ju inte tro att det är sant ! Lite påfyllning av greklandsbrynskan skulle inte vara så illa..



Ha en fin lördag. 



Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...