1 juli 2015

Grönt från Orthex

 Här njuter vi bara av lata semesterdagar. Sovmorgnar och sena kvällar. Härligt. Är en riktig nattsuddare när det vill sig. Kan gå omkring här hemma natten lång och pyssla och fixa - i tysthet. Mannen har just nu väldigt tidiga uppstigningstider så det gäller att låta honom sova.. 



Har fått möjlighet att i år fylla frysen med Orthex superfräscha frysaskar. Läcker färg eller hur? Dessa frysaskar finns i en mängd olika storlekar och jag redan längtar efter att under sommaren och i höst få stoppa ner alla sommarens läckerheter i dessa lådor. Tänker nu på alla bär i skogen och alla de grönsaker som vi just nu odlar i grönsakslandet- dem skall vi naturligtvis njuta av även på vintern.



IMG_1135.jpg



Orthex frysaskar är av god kvalitet och gjorda helt utan BPA (Bisfenol A) som även i små doser kan vara skadligt för kroppen. Askarna tål temperatur ; allt från + 100 grader till -40. Dessutom tål de uppvärmning/upptining i mikrougn samt diskmaskin. Minns några askar av annat märke som tvättats i diskmaskin och kommit ut helt förvridna....



På dessa bilder finns det frysaskar i stolekarna  0,3 liter, 0,5 liter, 0,75 liter, 1,0 liter samt 1,2 liter. Är helt övertygad om att alla storlekar kommer att bli använda.. 



IMG_1134.jpg



 



IMG_1133.jpg



 



IMG_1131.jpg



I vårt trädgårdsland växer det både jordgubbar, krusbär och vinbär i mängd och det känns riktigt bra att veta att jag är beredd på skördetiden. By the way- dessa askar är dessutom inte dyra att köpa. Ett paket med 5 st 0,5 liters askar hittar du i affärerna för ca 2,40 e. 



Om du vill läsa mer om Orthex produkter kan du göra det här.



WP_000140.jpg



Njut hörni av denna dag, även om solen inte strålar just nu,



Lotta



Inlägg i samarbete med Orthex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...