2 juni 2015

En dag på Glims

Förra veckan gjorde vi en vårutfärd till Gårdsmuseét Glims som ligger alldeles intill Jorvs sjukhus i Esbo. Vädret var alldeles underbart och vi njöt verkligen av varje sekund. På stället fanns det getter och lamm samt hönor . Vi blev genast och tittade på getterna som verkligen var söta och rätt så lustiga. Barnen hade veckan innan sjungit om Bockarna Bruse och nu fick de se dem livs levande på åkern.



20150525_095030.jpg



Det fanns några mindre som var så vita och fina och var så krafs-sjuka att de länge stod vid staketet och lät oss krafsa på dem. När vi var på väg hem igen hade en av dessa småbusar rymt från inhägnaden som var vackert gjord likt en gärdsgård. På en del ställen var det väldigt stora hål där dessa finurliga getter lätt kom ut för att inspiektera gräset på andra sidan stängslet. Vi ropade åt en av arbetarna på gården, att en av getterna var lös. Det tog ett bra tag innan någon kom och vi försökte så gott vi kunde hålla geten vid inhängnaden.



20150525_094819.jpg



 



20150525_095838.jpg



När skötaren väl kom, såg hon inte alls så förvånad ut , utan sade bara med lugn röst åt geten att den skulle gå in tillbaka från samma ställe den slunkit ut . Efter många försök hittade den ett hål där den kunde slinka in igen. Barnen tyckte det var rätt så häftigt att se den på "fel "sida av inhägnaden - lite småfarligt var det ju ;).



Personligen tycker jag ju att de kunde ha ett ordentligt staket innanför gärdsgården. Förstår att de vill ha en gammaldags inhängnad då det passar så fint in i gårdsbilden. Hörde att där varit i vår även hästar-- men de hade rymt... ( inte så konstigt..)



20150525_095144.jpg



Kävimme viime viíkolla kevätretkellä Glimsissä. Vastassa oli lauma ihania lampaita sekä vuohia. Kotimatkalla yksi niistä oli karannut  aidan ulkopuolelle ja saimme olla mukana ottamassa sitä kiinni. Lapset innostuivat siitä, olihan se aika jännää kun vuohi oli aidan väärällä puolella. Ihana paikka, suosittelen jos ette ole käyneet siellä. Ihana retkikode kesäksi Glimsin Talomuseo sijaitsee aivan Jorvin sairaalan vieressa, Espoossa.



20150525_095851.jpg



Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...