måndag 11 maj 2015

Fix it or not?

Hej!

I morse då jag tassade ner för trapporna ,kunde jag inte låta bli att se hur fruktansvärt fula de är. De som bodde här innan oss hade en stor hund som dess värre har gjort märken på trappstegen. Givetvis kommer det hack och små skavanker på allt med tiden men dessa stör mig ganska mycket. Trapporna är ju inget man kan täcka in. Hela trappan var helt av furu då vi flyttade in men redan efter ett år tog jag mig i kragen och målade om både handtagen och de tjocka sidobräderna och det blev redan mycket bättre och snyggare så. 

rappu1.jpg

Om jag bara vågade, skulle jag ge även trappstegen en sväng med penseln. Men det tar emot eftersom man aldrig kan vara säker på slutresultatet. Att måla själva trappsteget är en stor grej eftersom färgen måste hållas där så att den inte börjar flaga av efter en tid. En trappa är ju  flitig anvädning och ... kanske man kunde använda dc-fix??

Eller så är det bara att ta kontakt med en målare eller nån som kan fixa trappor och höra vad som passar att måla med. Att få helt vita trappor skulle vara en dröm. Är det nån av er som målat sina? Vad har ni användt för färg och har färgen hållits på trapporna?  Att bara slipa dem kunde även vara en ide men eftersom det tar så länge och högst antagligen är ett väldigt dammigt jobb, vet jag att det kanske inte är ett alternativ. Om det inte görs under sommaren då vi inte är hemma....

rappu2.jpg

Kolla här nedan så ser ni hur en del av våra trappor ser ut.. usch fy!


Aamulla kun kävelin alas, huomasin miten törkeän näköisiä meidän raput ovat. Olen jo maalannut sivut ja käsitanko mutta kyllä tekisi mieli saada itse portaat hienoksi. Edellisillä asukkailla oli isohko koira joka on onnistunut pilaamaan osa rappusista. Maalaanko ja hionko itse vai pyydänkö apua?

rappu3.jpg


Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar