31 maj 2015

Examen och slut på lågstadietiden

Vilken helg ! Har inte hunnit öppna datorn på fyra dagar ! På fredagen dimitterades sonen från Yrkesinstitutet Prakticum där han avlagt examen inom informations- och kommunikationsteknik / programmering = Datanom. I år hade den stora skolan sin dimission på Finlandiahuset och det var en fin avslutning på dessa tre studieår. Det var hela 215 studerande som dimitterades och det hela tog nästan tre timmar. En avslappnad men ändå väldigt högtidlig fest med många skratt och glada rop.



aa.jpg



 



bb.jpg



Över 1000 personer fanns med och det var mängder med applåder, fin sång, stipendier, rosor och mycket kamerablixtrar. Betygutdelningen började med datanomerna så vi behövde inte länge vänta på att vår son skulle äntra scenen. När han väl fått sitt examensbetyg satt det i publiken en mamma som bara var så stolt en mamma kan bli. Sonen hade nämligen innan jul tappat suget för studerandet pga att skolan shabbat till det ganska ordentligt, men efter samtal och funderingar bestämde han sig ändå för att fortsätta studerandet - och det är både han och vi föräldrar så innerligt glada för i denna stund !



dd.jpg



(Kunde kanske ha jobb som fotomodell oxå ..)



 



ee.jpg



 



uu.jpg



En glad son utanför Finlandiahuset



Samma kväll var det ännu dags för en avslutning, sista festen i lågstadiet. Hade förberätt mig med näsdukar för jag gissade att det skulle bli rätt så många tårar och det blev det. Vilken stämning i denna härliga skola. Härlig sång, fina elever och otoliga lärare. Vår 14-åring har fått all hjälp och allt stöd han behövat och tack vare dem har han klarar sig så bra i skolan trots alla sina svårigheter . Nu är det då dags för ett långt sommarlov och sedan börjar ett nytt kapitel i högstadiet. Jag själv har varit verkligt känslig hela helgen och gråtit och snyftat var och varannan minut. Är bara så lycklig...



ekj.jpg



6: klassisten belönades med ett stipendium vilket gladde både son och föräldrar. Som vi kämpat dessa år .



" För uppmuntran samt för att du arbetat flitigt och gjort framsteg "



emilstip.jpg



Gårdagen gick åt till uppvaktning av nybakade studenter och det blev ätet massor med läckerheter . Kvällen avslutades hos goda vänner där det även fanns en studet att skåla med.



 



Perjantaina juhlittiin Finlandia-talolla Yrkesinstitutet Prakticumin valmistujaisia. Oma 19-v valmistui datanomiiksi. Tilaisuus oli leppoisa ja iloinen ja sali täyttyi aplodeista, nauruista ja iloisista kiljaihduksista. Tilaisuus kesti melkein kolme tuntia silla valmistuneita oli 215. Illalla oli vielä yhdet juhlat - nuorimmainen lopetti ala-asteen ja äidilla oli runsaasti nenäliinoja mukana. Tämä ala-aste on kyllä maailman paras ja ilman ihanien opettajien, erikoisopettajan sekä mahtavan avustajan apua, meidän koululainen ei olisi pärjännyt näin hyvin. Koulutyö palkittiin stipendillä joka oli piste i:n päällä!



Nyt on pitkän kesäloman aika ja sitten alkaa uusi etappi ylä-asteella.



 



Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

JAG FLYTTAR

 Tar mitt pick och pack och flyttar över till nouw.  Samtidigt byter bloggen namn till Vintage home Du hittar mej i fortsättningen på  www.n...