torsdag 5 februari 2015

Clara-tädin omenakakku

Sairastuvalta terveisiä. Eilisten yskänpuuskien jälkeen yöllä heräsin siihen että palelin niin että tärisin - olihan minulle noussut kunnon kuume - 39 astetta. Yö menikin yskien ja palelleen enkä ole saannut nukuttua ollenkaan. Nyt yritin nukkuan hieman sohvalla mutta ei sekään onnistunut. Kohta olen menossa lääkäriin...



IMG_5254.jpg



Viime viikolla leivoin ihanan omenakakun ja ajattelin jakaa reseptin kanssanne. Kakusta tulee nimittäin niin mehevä ja maistuu ihanalle vanijakastikkeen kera.



Eli tässä teille Clara-tädin omenakakku



100 g pehmeätä voita



2,5 dl sokeria



1 kananmuna



2 tl vaniljasokeria



2 tl leivinjauhetta



 1,5 dl maitoa



1-2 omenan lohkoja 



Sokeria ja kanelia päälle sirottelun ( n ½ dl sokeria ja 2 rkl kanelia)



 



Sekoita voi ja sokeri varovaisesti, lisää kananmuna ja vaniljasokeri. Vatkaa seos. Sekoita vehnäjauhot ja leivänjauhot ja lisää ne kulhoon.Lisää varovaisesti maito ja käännä taikina rauhallisesti. Kaada taikina voideltuun  vuokaan jossa poisotettava reuna ( tai niin kuin minä tein laita vuokaan märkä leivontapaperi). Laita omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele sokeria ja kanelia päälle. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin tunniksi



 



IMG_5256.jpg



Meillä oli pakkasessa omenia joten käytin niitä ja laitoin kyllä enemmän kun 1-2 omenaa...mutta mun omput olivat kyllä pikkuomenia..



IMG_5258.jpg



Tänään vietetään Johan Ludvig Runebergin -päivää ja piti töissä leipoa lasten kanssa Runebergintorttuja  - no ei voi mitään. Jospa pyytäisi että tytär tuo kotimatkalla  kaupasta - sen verran harvoin Runebergintorttuja syö.



Lotta



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar