söndag 28 december 2014

Meidän joulu

Hei taas, täällä ollaan viiden päivän tauon jälkeen.

En kertakaikkiaan ole ehtinyt päivittää blogia joulun alla vaikka halua olisi ollut. On tämä jouluaika niin ihana mutta kuitenkin pikkasen stressaava . Aattona kävin siskoni ja hänen perheensä kanssa Inkoossa isämme luona ja illan vietimme äidimme luona koko porukka (10 henkeä). Syötiin jouluruokaa ja tietty pukki oli käynyt oven takana. 7 v-serkku sveitsistä oli aivan innoissaan ja jakeli lahjoja minkä ehti.

hyu.jpg


%2Chn.jpg

kij.jpg


kjgy.jpg

Lapsille pukki toi paljon pehmeitä lahjoja ja kaikki olivat onneksi mieleuisia. Äidille hän tiesi tuoda valkoiset Iris-lightsit jonka olinkin toivonut jo kauan. Myös suklaalla pukki muisti joten sitä on nyt mussutettu niin paljon että en uskalla mennä vaalle ;) .

IMG_5127.jpg


IMG_5125.jpg

Joulupäivänä söimme koko porukka meillä ja hääräsin keittiöstä aamuyhdeksältä iltayhdeksään...kivaa oli ja hyvin mahduttiin pöydän ympärille vaikka tiukkaa teki. Uutuusruokana oli punajuuritzatziki, pekonilihapullia sekä sipulipaprikachutney.

kujy.jpg

Tapaninpäivänä kävimme syömässä famun luona missä tavattiin taas sukulaisia. Vatsa täyttyi jälleen ihanalla ruualla ja oli kiva nähdä kaikki taas pitkästä aikaa. Ruokailujen välissä olemmekin sitten viettäneet aikaa sohvalla, leffoja katsellen, on saunottu harva se ilta ja vaan nautittu kotonaolosta.

IMG_5139.jpg

Lumi on tehnyt takapihastamme oikean talvimaan, kaikki on kauniisti peitetty paksulla lumikerroksella. Ollaan laitettu iltaisin ulos lyhtyjä valasisemaan pihaa. Linnullekin vein tänään ruokaa ulos (taka-ajatuksena että paremmin saisin kuvattua niitä läheltä;))..). On nämä vapaapäivät vaan niin ihania. Käytiin muuten eilen 13 v kanssa kahdestaan Tallinnassa taas. Kyllä oli kaunista ja jouluista siellä. Joulumarkkinoita ja musiikkia joka puolella ja torit täynnä iloisia ihmisiä jotka kiertelivät ympäri glögimukin kanssa - aah, mikä tunnelma. Valitettavasti pikkuherra ei oikein jaksanut siinä vaiheessa enää kierrellä joulukojuja - vatsa huusi jo hampurilaisia...


IMG_5133.jpg

Lisää jouluisia Tallinnan kuvia seuraavalla kerralla. Tiedättekö mitä nyt ajon tehdä? Paahdettuja manteleita - jäi sen verran manteleita yli joulusta että nyt voidaan napostella niitä uuteen vuoteen asti.

Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar